dissabte, 23 de novembre de 2013

ESCULTURA SONORA

Un dels principals objectius de l’àrea de música al 1r cicle és prendre consciència de l’entorn sonor. L’activitat de l’escultura sonora ha permès acostar-nos a dit objectiu d’una manera lúdica, creativa i motivadora. 
Hem aprofitat diferents materials (la majoria d’ells reciclats) per crear un element sonor el qual es posa en funcionament per mitjà de l’entorn natural (el vent) o amb la interacció humana (el buf). 
Es tracta d’una activitat interdisciplinària que contempla procediments científico-matemàtics (volum, pes, estructura, interacció amb el medi físic, etc.) i diferents llenguatges expressius (música i plàstica). 

Materials utilitzats 
- Potet de vidre de iogurt. 
- Plastilina de colors. 
- 3 bocins de filferro. 
- Bosses de plàstic. 
- Tisores. 
- Cinta adhesiva. 

Procediment 
1. Utilitzam la bossa de plàstic per fer les tires que faran de flor dalt de tot de l’escultura.

2. Feim una bolla amb la plastilina i la col·locam dins el potet. Pitjam els costats de la bolla fins que aquesta queda ben aferrada.
 
3. Agafam els 3 bocins de filferro, els juntam i posam una mica de cinta adhesiva a la part de baix perquè un cop dins el pot el pes dels filferros no empenyi l’escultura cap els costats. 

4. Introduïm els filferros dins la plastilina i ens asseguram que la cinta adhesiva queda tapada, és a dir, no es veu.

5. Donam forma als filferros.

 6. A cada filferro li farem una volta a la part superior (ha de quedar una petita anella) per poder passar les tires de plàstic. Introduirem les tires de plàstic i les fermaren com si féssim el nus dels cordons de les sabates.

7. Afegim un cascavell a la nostra escultura. 

8. Alguns dels infants acaben abans i demanen si poden fer un dibuix de la seva escultura. No es deixen cap detall: dibuixen el vent, es dibuixen bufant l’escultura, es fixen en l’estructura que han creat, en les formes, els colors,…

  

9. Sortim al pati un dia de vent i posam les escultures a la paret de l’hort. Sonen!! (fluixet clar està però sonen!) Quina il·lusió que ens fa!
  


Observar, analitzar i experimentar són eines imprescindibles per aconseguir que els aprenentatges siguin significatius i, això, és el que hem fet els alumnes de 2n amb aquesta activitat d’art sonor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada