divendres, 7 de juny de 2013

RUBY CANTA UN BLUES


Aquest conte ens presenta la història d’una nina amb una veu tan poderosa que es passa el dia cridant. Tothom està cansat dels seus xisclets! La seva família i la mestra li proposen diferents solucions per controlar el volum de la veu però res no acaba de funcionar. 
Un dia els seus amics també es cansen i no volen jugar més amb ella i clar, Ruby, torna molt trista a casa. Aquell mateix dia Bernard i Zelda, dos músics de jazz i veïnats de la nina, tenen una idea. Proposen educar la veu de Ruby a través de la música.
Podeu imaginar com acaba la història? Exacte! La nostra protagonista es converteix en una gran cantant i tothom valora el canvi que ha fet amb el to de veu (tot i que molt de tant en tant puja un poquet el volum). 
Ruby canta un blues és un conte dinàmic, divertit i molt musical! Nosaltres l’hem vist a 3 i 4 anys i ha estat un èxit. Com que la primera cançó que canta Ruby és un blues i qui l’ajuda a educar la seva veu són dos músics de jazz hem treballat, al final del conte, l’audició Takes Two to Tango interpretada per Louis Armstrong (d’aquesta forma hem relacionat l’estil musical dels protagonistes secundaris, el jazz, amb una audició). L’objectiu principal ha estat potenciar l’escolta activa. Per aquest motiu s’han associat diferents moviments a cada una de les frases musicals de la cançó. L’audició completa dura 2’59’’ nosaltres l’hem adaptada i hem fet feina fins a 1’57’’. 
A ballar! 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada