dimecres, 29 de maig de 2013

NKWIHOREZE I ALTRES CANÇONS DE BRESSOL

Nkwihoreze és una cançó de bressol africana. Amb ella els nins i nines de 2n hem après a identificar auditivament quan sentim una sola veu que canta (solista) o quan escoltam un conjunt vocal (cor). I com ho hem fet? Doncs associant un moviment a cada part musical. Amb la cantant solista hem imaginat que remàvem i amb el cor hem imaginat que agafàvem aigua i la tiràvem enlaire.
Per tal de poder gaudir i practicar l’audició a casa he fet un musicograma amb els programes Paint i Windows Live Movie Maker que hem penjat al bloc de l’escola. Això ha permès obrir l’activitat a altres cursos de manera que alguns d'ells han escoltat, interpretat l’audició i comentat altres cançons de bressol que coneixen (Noninó, Horabaixa post el sol, Mama gabit bebe, Ni ni ya momo, Duérmete niño, etc.)

 
També hem fet un recull de cançons per dormir als infants de diferents països aprofitant que tenim una gran varietat cultural a l’aula (com que també les hem penjades al bloc ja quasi les sabem totes!)

  
  Vos heu fixat que molts dels nins canten i realitzen el moviment de balanceig de forma natural? És un detall que m'ha cridat l'atenció.I, finalment, aquests dies utilitzarem la cançó Son, son, soneta per fer la relaxació de després del pati.
 
La veritat és que el que va començar amb una audició s’ha acabat convertint en un petit projecte molt enriquidor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada